Start Wie zijn wij Muziek Foto's Speeldata Kinderen Leerkrachten Pers Contact Sponsoren


Prijsvraag

Informatie voor leerkrachten

Wat leuk dat er van jullie school klas(sen) naar de voorstelling De Rode Steen komen! Via deze website willen wij jullie over het een en ander informeren.

Als eerste de plaats en tijd. De groep(en) van jullie school zijn welkom op:

Datum en tijd: Woensdag 6 juni om 9:30 en 11:00 uur en donderdag 7 juni om 9.30 en 11:00 uur. In de bevestigingsbrief die de scholen hebben ontvangen staat vermeldt op welke dag en tijd de klas(sen) verwacht worden.
Zaal open: een kwartier voor de voorstelling.
Duur voorstelling: +/- 45 minuten.
Plaats: Othellozaal van Schouwburg Het Park.

Groepen die om 11 uur komen, kunnen uiteraard pas de zaal in wanneer de groepen van de voorgaande voorstelling de zaal verlaten hebben. De kinderen mogen hun jas gewoon over de leuning van hun eigen stoel hangen in de zaal. We willen jullie wel verzoeken om er op toe te zien dat er geen drinken en eten/snoep meegaat de zaal in.

In de voorstelling worden de kinderen meegenomen in een muzikaal sprookje rond het ontstaan van 'De Rode Steen'. De voorstelling start met het verjaardagsfeest van een prinses, die net als de stad Hoorn haar verjaardag viert. En op haar feestje heeft ze héél wat kinderen uitgenodigd; met wel 1100 kinderen zal dit feest gevierd worden! Bij een verjaardagsfeest horen natuurlijk ook cadeaus. De prinses heeft alleen wel een heel vreemd verlanglijstje..... ze vraagt RODE STENEN, niets anders dan RODE STENEN! Wat ze daarmee van plan is? Tja, dat zullen we moeten afwachten. Maar een ding is zeker: het avontuur wacht en zij gaat op pad!

Cadeau prinses

Wij willen aan alle klassen vragen om bij hun komst een rode steen mee te nemen. Groot, klein, zelfgemaakt; het maakt niet uit wat voor steen het is, als hij maar ROOD is. Een steen per klas is genoeg. Hij mag ook ingepakt worden, het is tenslotte een cadeautje. Het is handig als van tevoren wordt afgesproken welke twee kinderen de steen aan de prinses mogen overhandigen. Bij binnenkomst in de zaal zullen de lakeien de feestgangers wel de wegwijzen.

Lesideeën

Aan het eind van het stuk wordt er het lied Steen voor steen gezongen. Het zou leuk zijn wanneer dit lied in de klas al eens beluisterd, of nog beter: geoefend is. De tekst en muziek van dit lied zijn op deze site te downloaden. Het zou geweldig zijn wanneer de kinderen het refrein van dit lied mee kunnen zingen. Overigens is op deze website meer informatie en ideeën rond de voorstelling te vinden. Zo is er de bladmuziek van het lied Annemarie-Katrien (onder Muziek). Ook dit lied (wellicht bij enkele mensen bekend) wordt in de voorstelling gezongen en kan door kinderen worden meegezongen.

Verder is er een uitgewerkte muziekles te vinden die aansluit bij de voorstelling:

Muziekles Steen voor steen

En niet te vergeten: elke klas kan meedoen aan een prijsvraag! Voor de liefhebbers is er hieronder ook een brief kant en klaar te downloaden waarin gevraagd wordt om begeleiders (rij-, fiets, of meeloopouders) bij de voorstelling. Je kunt hem zelf naar believen aanpassen.
Brief voor begeleiders

Foto's en muziek

Na afloop van de voorstelling komen de liedjes en muziek uit de voorstelling vrijwel volledig op de website te staan. Ook foto's van de voorstelling zullen dan te zien zijn. Het zou daarnaast leuk zijn wanneer jullie zelf een foto kunnen maken van je klas met hun rode steen voor de prinses. Deze foto's kunnen wij dan ook op de site plaatsen.

Wij wensen jullie heel veel plezier bij het bezoek aan De Rode Steen!

Meer weten?
Mail naar rodesteen@gmail.com.

Logo